RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Путінських хакерів запідозрили у зломі пошти Меркель: не обійшлося без України

На урочистостях в бундестазі з приводу річниці закінчення Другої світової війни в Європі російські хакери зламали електронну пошту канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Про це повідомляє німецьке видання Der Spiegel з посиланням на дані слідства.

Злом стався 8 травня 2015 року, коли користувач з ніком Scaramouche (Скарамуш) отримав доступ до комп'ютера Меркель в парламентському офісі.

Атака почалася з розсилки листа про війну в Україні. При його відкритті встановилося шкідливе програмне забезпечення, яке надало хакерам доступ до комп'ютерної мережі парламенту ФРН.

Хакери отримали доступ до тисяч листів Меркель за період 2012-2015 роки. Вкрадена інформація розкриває деталі особистого та ділового діяльності канцлера, а також політичної ситуації в країні. Видання зазначає, що конфіденційна і таємна інформація зберігається в канцелярії, а не в парламенті.

Серед підозрюваних у зломі - росіянин Дмитро Бадин, який був присутній на урочистостях в бундестазі з приводу річниці закінчення Другої світової війни в Європі. Раніше німецька Генпрокуратура оголосила Бадіна в розшук через кібератаки на бундестаг.

У США росіянина вважають відповідальним за атаки на сервери Демократичної партії і Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).

Видання припускає, що він працює на Головне розвідувальне управління РФ.

Як раніше повідомляв "Апостроф", міністерство фінансів США прийняло рішення про введення санкцій проти семи російських компаній і 16 осіб, які пов'язані з хакерською угрупованням Evil Corp.