Захід закриє очі на отруєння Навального "Новачком" - адвокат

Олексій Навальний отруївся після того, як випив чай Фото: instagram.com/navalny

Російський адвокат Микола Полозов вважає, що Захід проігнорує факт отруєння російського опозиціонера Олексія Навального отруйною речовиною з групи "Новачок".

Про це він заявив в ефірі Апостроф TV.

"Я не очікую серйозних наслідків у зв'язку з тим, що інформація про отруєння Навального підтвердилася німецькими фахівцями. Очевидно, що це було сплановане отруєння і якщо говорять, що це була отрута з групи "Новачок", то слід згадати, що російська влада подібними речовинами труїла багато людей. Чесно кажучи, навіть після отруєння Скрипалів якихось жорстких дій з боку Заходу не було. Тоді порушувалося питання про санкції, але цього не сталося", - заявив адвокат.

Полозов запевняє, що Захід змирився з тим, що їм доведеться вести справи з Росією в нинішньому вигляді. Адвокат наголошує, що на подібні дії Кремля Захід фактично закриває очі.

"Не можна говорити, що за Навального введуть якісь санкції проти РФ або Путіна. Потрібно зрозуміти, що Захід працює з Росією, навіть незважаючи на те, що Москва знищує своїх противників нетрадиційною зброєю", - пояснив Полозов.

Адвокат запевняє, що без відома ФСБ і влади РФ на території Росії неможливо зробити речовину по типу "Новачок". На його думку, всі деталі отруєння вказують на Кремль.

"Хоч влада в РФ і каже, що їм було невигідно труїти Навального, але за такою логікою їм було невигідно вбивати і Політковську, і Нємцова. Але незважаючи на такі заяви - це ж відбувається. По Навальному завдання стояло не вбити, а вивести його з ладу надовго. При цьому його не хочуть робити мучеником. Навальний небезпечний тим, що закликає людей не голосувати за "Єдину Росію" - і це працює", - підсумував адвокат.

Нагадаємо, Навальному стало погано 20 серпня на борту літака, що летів з Томська в Москву. Літак екстрено сів у Омську, де політика в стані коми госпіталізували в реанімацію. Вранці 22 серпня його перевезли в клініку Charite в Берліні.

Як повідомляв "Апостроф", в берлінській клініці, де лікують Навального, вважають, що загрози його життю немає, проте стан все одно описують, як серйозний.