RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У США випробовують французьку вакцину від коронавірусу: стала відома її вартість для європейців

Вакцина від Covid-19, яку розробляє корпорація Sanofi, надійде в масове виробництво на початку 2021 року, одна доза препарату буде коштувати "менше 10 євро".

Як передає "Апостроф", таку заяву зробив президент французького підрозділу компанії Олів'є Божіло в інтерв'ю радіостанції France Inter.

Вакцина, яку розробляють французька фармакологічна корпорація Sanofi і британська компанія GSK (GlaxoSmithKline), може коштувати менше €10 за дозу.

"На даний час ми в процесі вивчення всіх виробничих витрат, про які буде відомо у найближчі місяці", - додав Божіло.

За його словами, мешканці європейських країн отримають вакцину Sanofi одночасно з жителями США.

"Влітку ми підписали контракт з американцями, тоді ж це було зроблено з європейцями і з британцями", - додав підрозділу Sanofi.

США отримають близько 100 млн доз даної вакцини, країни Європи - 300 млн, Великобританія - 60 млн. Також Божіло додав, що "мільйони доз" будуть спрямовані в країни, що розвиваються, за певними тарифами.

Як повідомляв "Апостроф", вчені з університету Джона Гопкінса поставили під сумнів ефективність розроблених російськими і китайськими фахівцями вакцин від коронавірусу. За словами вчених, ефективність цих вакцин можна оцінити у 40%, оскільки вони використовують один і той же вірус застуди - аденовірус 5 типу Ad5.