RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

В Австрії заявили про нову хвилю коронавірусу - число заражень різко зросло

За останні дні в Австрії різко зросла кількість нових випадків інфікування COVID-19. Канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що в країні почалася друга хвиля коронавірусу.

Як передає "Апостроф", про це повідомляє ORF.

За даними університету Хопкінса, в Австрії зареєстровано 33 159 випадків зараження COVID-19. 756 осіб померли внаслідок інфекції. Різкий спалах захворювання на коронавірусну хворобу в країні почався за два останні тижні - кількість хворих зросла вдвічі.

"Два тижні тому було близько 350 випадків зараження в день, вчора - вже понад 850. Особливо драматичний розвиток подій у Відні, де реєструється близько 50 відсотків усіх нових випадків інфікування в Австрії. І скоро ми досягнемо позначки в 1000 нових випадків зараження в день", - сказав Курц, додавши, що наразі Австрія переживає другу хвилю коронавірусу.

Він закликав австрійців дотримуватися обмежувальних заходів, пов'язаних з пандемією, які обіцяють значно посилити.

З понеділка, 14 вересня, обов'язковою вимогою по всій країні стане носіння масок у більшості громадських місць. У закладах громадського харчування ця вимога буде поширюватися на обслуговуючий персонал, громадяни можуть їсти тільки в закритих приміщеннях і за столиками.

У понеділок уряд країни проведе позапланове засідання комісії по боротьбі з пандемією. Фахівці повинні оголосити новий список зон ризику в країні після різкого стрибка випадків зараження.

Як повідомляв "Апостроф", з 14 вересня в Україні почне діяти нове епідемічне зонування в умовах епідемії коронавірусу, згідно з яким Київ потрапляє до помаранчевої зони.