RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Євросоюз затвердив санкції проти Білорусі: хто потрапляє в "чорний список"

На засіданні Європейської Ради після тривалих дискусій було прийнято політичне рішення про застосування санкцій у зв'язку з ситуацією в Білорусі, де існуючий режим Олександра Лукашенка жорстко придушує протести опозиції.

Про це повідомив на прес-конференції в ніч на 2 жовтня президент Європейської ради Шарль Мішель.

"Сьогодні ми вирішили імплементувати санкції, які були узгоджені раніше. Це дуже важливо і є чітким сигналом про нашу надійність. Уже завтра за письмовою процедурою ми застосуємо ці санкції", - сказав він.

Президент Європейської ради нагадав, що санкції будуть адресними і спрямовані проти 40 певних осіб в Білорусі, серед яких, втім, не буде Олександра Лукашенка.

"Хоча Лукашенка немає в цьому санкційному листі, ми, зрозуміло, будемо стежити за ситуацією і за розвитком подій", - сказав Мішель.

Він нагадав також про чітку позицію ЄС, лідери якого переконані, що народ Білорусі має право визначати власне майбутнє, і мають намір продовжувати зусилля для підтримки таких важливих цінностей як свобода преси, свобода слова і громадянського суспільства.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Канада і Великобританія ввели санкції проти ряду офіційних осіб уряду Білорусі разом з невизнаним президентом Олександром Лукашенком.