RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

У Польщі пройшла масштабна акція після заборони абортів в країні - поліція використовувала газ: фото і відео

Конституційний суд Польщі заборонив проведення в країні абортів - судді визнали невідповідним конституції положення законодавства, яке дозволяло жінці перервати вагітність у випадку виявлення у плода важкого та незворотного дефекту або невиліковної хвороби, яка загрожує його життю. Рішення суду викликало збурення у суспільстві - у четвер, 22 жовтня, більше 20 тисяч людей вийшли на акцію протесту до будинку Качинського у Варшаві, поліція застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich i Ksenofobicznych у Facebook.

Під рішення конституційного суду Польщі підпадає приблизно 98% абортів, які легально провели в країні минулого року. Через те, що громадянки Польщі втратили право самостійно обирати своє майбутнє за медичними показниками, люди вийшли на протест.

"Вчорашні католицькі релігійні фундаменталісти змінили закон на той, який змусить жінок у Польщі народжувати генетично деформовані плода. Від сьогодні, коли лікар під час огляду вагітності, дізнається, що дитина має вади, жінка не зможе зробити аборт у Польщі. Вона буде змушена на прохання католицьких релігійних фанатиків, носити ушкоджений плод протягом вагітності, потім народжувати і дивитися, як гине жахливо спотворене немовля.

Офіційні дані показують, що в польських лікарнях було проведено 2019 процедур перерви вагітності. В тому числі 1074 з ембріопатологічних причин, 98% яких - через незворотні дефекти плоду. Релігійні фанатики Польщі вирішили перетворити і перетворити життя тисячі жінок на пекло", - йдеться в повідомленні спільноти.

Майже 22 тисячі людей у четвер, 22 жовтня, вирушили ходою до будинку Качинського, де на них чекали сотні поліцейських та поліцейських машин. Опівночі поліція розпорошила сльозогінний газ і зупинила деяких людей. О 1.30 протест був перерваний супротив поліцейських.

Як повідомляв "Апостроф", в Одеській області жінка загинула страшною смертю, спробувавши позбутися дитини на пізньому терміні вагітності.