RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Людей закликають не виходити з дому: Британія вводить жорсткий локдаун через коронавірус

У Великій Британії опівночі 5 січня, через поширення нового штаму коронавірусної інфекції COVID-19 і велику кількість хворих, почався жорсткий національний локдаун.

Про це повідомляє BBC.

Як заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, майбутні тижні будуть "найважчими". Разом з тим прем'єр додав, що, на його думку, країна вступає в "останню фазу боротьби".

Так, 4 січня в країні було зареєстровано понад 50 тисяч нових випадків COVID. Показники не опускаються нижче за цю позначку вже сьомий день поспіль.

З 5 січня британцям заборонено залишати свої будинки за винятком серйозних причин. Виняток зроблено для отримання медичної допомоги, покупки продуктів харчування, фізичних вправ і роботи для тих, хто не може робити це з дому.

Всі школи і коледжі переходять на дистанційне навчання щонайменше до лютого. Літні іспити відміняються. Дитячі садки продовжать працювати.

Ресторани працюють в режимі доставки їжі, але алкоголь на винос буде заборонений.

Відкриті спортивні майданчики будуть закриті, аматорські командні види спорту - під забороною.

Дозволено зустрічатися з однією людиною з іншої сім'ї для прогулянок на свіжому повітрі.

Джонсон заявив про введення локдауну після того, як головні медичні працівники країни рекомендували підвищити рівень загрози до п'ятого - це найвищий рівень.

Вони заявили, що існує загроза "істотного ризику перевантаження медичної системи" в кількох районах протягом найближчого 21 дня.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні з 8 по 24 січня діятимуть посилені правила карантину.