RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Українські аналітичні центри потрапили в топ-35 найкращих в Європі

Оприлюднено щорічний Світовий рейтинг аналітичних центрів "Global Go to Think Tank Index Report", підготовлений в рамках Програми дослідження аналітичних центрів та громадянського суспільства (TTCSP) Університету Пенсільванії, який аналізує діяльність понад 8500 аналітичних центрів у всьому світі.

Рейтинг опубліковано на сайті університету.

У топ-35 найкращих аналітичних центрів в Центральній і Східній Європі увійшли два аналітичних центрии України, з яких першим є Центр Разумкова, який заодно і очолив весь список регіону. Другий з українських центрів - Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД).

У номінації "Найкращі аналітичні центри з питань зовнішньої політики і міжнародних відносин" в загальносвітовому рейтингу перше місце серед українських центрів зайняв МЦПД, а друге - Центр Разумкова.

Крім того, в загальному світовому рейтингу в номінації "Найкращі аналітичні центри, які займаються питаннями освітньої політики" в топ-50 потрапили три українських центри, а саме Центр освітньої політики, Український освітній центр і МЦПД.

Також МЦПД став єдиним українським аналітичним центром, представленим в номінації "Найкраще використання медіа (друкованих або електронних)".

"Чудові результати для такого непростого року, як 2020!", - написав у Facebook український дипломат, старший радник МЦПД Василь Філіпчук.

Як повідомляв "Апостроф", минулого року МЦПД також потрапив в топ-50 найкращих аналітичних центрів в Центральній і Східній Європі.