RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

30 червня

Всі новини

План "HERA Incubator": як Європа готується до захисту від нових штамів COVID-19

Європейська комісія представила план під назвою "HERA (Health Emergency Response Authority) Incubator", який передбачає підготовку Євросоюзу до нових мутацій коронавірусу.

У США знайшли відразу сім небезпечних мутацій коронавірусу: що відомо

Про це заявила 17 лютого на прес-конференції в Брюсселі голова ЄК Урсула фон дер Ляйен.

Робота буде вестися спільно з дослідниками, біотехнологічними компаніями, виробниками і державними органами в ЄС і в усьому світі для виявлення нових штамів, забезпечення стимулів для розробки нових і адаптованих вакцин, прискорення процесу затвердження цих вакцин і забезпечення збільшення виробничих потужностей.

Відзначається. що через появу нових варіантів коронавірусу виникають проблеми зі збільшенням виробництва вакцин. В Євросоюзі розраховують, що план також послужить для довгострокової готовності до надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я.

Основні кроки, які будуть зроблені для підвищення готовності до нових мутацій:

1. Виявляти, аналізувати і оцінювати варіанти вірусу. Це включає розробку спеціалізованих тестів для нових варіантів, підтримку роботи з секвенування генома в державах-членах при фінансуванні ЄС не менше 75 млн євро, активізацію досліджень і обмін даними про варіанти при фінансуванні в 150 млн євро і інші заходи.

2. Прискорити нормативне затвердження адаптованих вакцин, як це вже робиться з вакцинами від грипу на основі моделі щорічної вакцини. Буде адаптуватися нормативна база, наприклад, шляхом зміни нормативної процедури, що дозволить затверджувати адаптовану вакцину з меншим набором додаткових даних, які подаються в Європейське агентство лікарських засобів (EMA).

3. Буде нарощуватися виробництво додаткових вакцин для нових варіантів. Пропонується розробити добровільний спеціальний механізм ліцензування для полегшення передачі технологій. ЄС сприятиме співпраці між підприємствами.

Всі ці заходи підготують грунт для створення Європейського управління готовності до надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я і реагування на них (European Health Emergency Preparedness and Response Authority - HERA). Цей орган буде постійною структурою для моделювання ризиків, глобального спостереження, передачі технологій, виробничих потужностей, а також для досліджень і розробок вакцин і ліків.

Як повідомляв "Апостроф", вчені з Кембриджського університету імунології заявили, що коронавірус може мутувати при лікуванні за допомогою переливання плазми крові.