RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Країни ЄС просять не поспішати з покупкою російської вакцини

У країнах-учасницях Європейського Союзу не рекомендують використовувати російську вакцину "Супутник V" до завершення перевірок безпеки, які проводить Європейське агентство лікарських засобів (EMA).

Як передає "Радіо Свобода", про це заявила голова правління EMA Кріста Віртумер-Госі в коментарі австрійському телеканалу ORF.

За її словами, у фахівців EMA, які перевіряють російську вакцину, немає всіх необхідних документів, зокрема, даних про вакцинованих людей. Тому "Супутник V" все ще не отримав дозволу на використання в ЄС.

"Пакети даних надходять від російських виробників, і, звичайно ж, їх буде перевірено відповідно до європейських стандартів якості, безпеки та ефективності", - підкреслила Віртумер-Госі

Раніше європейський регулятор лікарських повідомив, що "поточний огляд" вакцини від COVID-19 "Супутник V" вже почався.

Для використання в країнах ЄС схвалено вакцини від Pfizer / BioNTech, Moderna і AstraZeneca / Oxford. Незабаром очікується вердикт щодо одноразової вакцини Johnson & Johnson. Також проходять перевірки вакцини-кандидати CureVac і Novavax.

До речі, дві країни ЄС, Словаччина і Угорщина, вже отримали першу партію доз "Супутник V", незважаючи на те, що у неї немає схвалення EMA. Крім того, 7 березня першу партію російської вакцини отримала Північна Македонія, але вона не є членом ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович некоректно пожартував про Закарпаття та про російську вакцину "Супутник V", яка заборонена в Україні.