RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Італійського мафіозі видала пристрасть до вітчизняної кухні, відео

У понеділок, 29 березня, у Португалії заарештували мафіозі клану "Ндрангета" Франческо Пелле, який з 2014 року переховувався від поліції і вважався одним з найнебезпечніших італійських втікачів. Його виявили в клініці в Лісабоні, де він лікувався від Covid-19. На слід втікача вказало викладене на каналі у YouTube відео, в якому він продемонстрував свої італійські кулінарні навички.

Про це пише видання The Guardian.

Пелле був частиною клану Пеллендріна в Калабрії і був ключовим учасником у сутичці між мафіозними сім'ями Пелле-Ромео і Нірта-Странджо, яка розпочалася в місті Сан-Лука і призвела до вбивства шести людей.

Пелле звинувачують у замовленні вбивства Джованні Нірти, боса клану суперників, який пережив атаку, але дружина Марія Странджо була вбита в засідці. Внаслідок нападу постраждали ще четверо людей, у тому числі дитина.

Втікача мафії спіймали після появи на YouTube кулінарних відео, в яких він приховував обличчя, але ненавмисно показав свої татуювання.

"53-річний Марк Ферен Клод Біарт вів спокійне життя в Бока-Чика (Домініканська Республіка), а місцева італійська громада емігрантів вважала його "іноземцем", - йдеться у повідомленні поліції. На відео ніколи не було видно його обличчя, але його виказали татуювання на тілі.

Як повідомляв "Апостроф", у Нідерландах поліція затримала українця, який перевозив у своєму автомобілі майже 3 мільйони євро готівкою. Детективи вистежили українця через інформацію від служби обміну повідомлень Sky ЄСС.