RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Популярна для українських туристів країна відкриває кордони: що потрібно знати

З 14 травня Греція планує відкрити кордони для українських туристів.

Кордони на замках: експерти назвали країни, куди українці зможуть потрапити без "ковід"-паспортів

Про це розповів інформаційному агентству "Укрінформ" міністр туризму Греції Харіс Теохаріс.

Він висловив надію на взаємне відвідування країн громадянами України та Греції.

Для українців, які хочуть перетнути кордон Греції, діятимуть вимоги: пред'явити негативний ПЛР-тест (дітям від 5 років) або сертифікат про вакцинацію, затверджений українською владою.

"Ми чекаємо від української влади зразки таких сертифікатів, щоб ми могли перевіряти їх на своїх кордонах і ми прагнемо приймати й інші вакцини (не схвалені Європейським агентством з лікарських засобів (ЕМА) - ред.)", - зазначив Теохаріс.

Також Греція думає про заміну ПЛР-тесту на експрес-тест на антиген. Так влада країни хоче "знизити витрати туристів на подорож". Також після прибуття українців та інших туристів можуть вибірково тестувати на COVID-19 в грецьких аеропортах.

Теохаріс підкреслив, що остаточне рішення про відкриття кордонів для громадян України та інших країн, які не входять до Шенгенської зони, буде прийматися у співпраці з фахівцями в галузі охорони здоров'я країни, з огляду на епідеміологічну ситуацію в світі.

Як повідомляв "Апостроф", з 1 квітня українці знову зможуть насолоджуватися відпочинком на популярному курорті - Кіпр відкрив кордони для всіх відвідувачів з України. Український лоукостер SkyUp оприлюднив інформацію про рейси, які здійснюватиме авіаперевізник на острів.