RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Британії знайшли поховання, якому 5 тис. років - пов'язане із загадковим ритуалом: фото

Чоловік, прогулюючись північним узбережжям Гернсі в Великій Британії випадково натрапив на доісторичні людські останки.

Про це пише ВВС.

Він повідомив про знахідку в поліцію і офіцери попросили археолога доктора Філа де Джерсі встановити, чи належать кістки людям, і оцінити їх вік.

Археолог попередньо оцінив вік останків від 4000 до 5000 років через глиняного посуду і кремень, знайдені поруч з ними. Зараз він чекає на результати аналізу радіовуглецевого датування, щоб визначити точний вік.

Доктор де Джерсі зазначив, що кістки, швидше за все, були з поховання епохи неоліту і були "дивно розташовані". Ймовірно, це останки близько чотирьох чоловік, і фрагменти черепа, рук, ніг і кісток хребта не були "простим похованням".

Як пояснив доктор де Джерсі, люди в період неоліту, здійснювали "дивні і цікаві речі" з кістками, в тому числі видаляли їх з місць поховання для кремації або перенесення.

"Я думаю, що у нас тут є якийсь процес, якийсь ритуал, який вони проводили зі своїми предками. Можливо, через довгий час після того, як вони померли", - пояснив археолог.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Британії металошукачі виявили скарб із середньовічних і постсередньовічних предметів, серед яких золота каблучка з написом Memento Mori ("Пам'ятай про смерть") і вигравіруваним черепом.