RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Причетні до вибуху: з Чехії видворяють 18 російських дипломатів

У Чехії заявили про видворення з країни 18 російських дипломатів через підозри в причетності до вибухів на складі боєприпасів під Врбетіце в 2014 році агентів спецслужб Російської Федерації.

Про це повідомляє чеське видання Іdnes з посиланням на позачергову прес-конференції повідомили прем'єр-міністр Андрій Бабіш і главу МЗС Яна Гамачека.

Влада Чехії підозрює російські спецслужби в причетності до вибуху в Врбетіце в жовтні і грудні 2014 року. Двоє людей загинули під час першого вибуху.

Дипломатів, яких висилають з Праги, підозрюють у тісній співпраці з російськими спецслужбами.

У коментарі агентству Інтерфакс представники посольства Росії в Празі підтвердили, що чеська сторона повідомила про висилку дипломатів.

"Посла викликають сьогодні в МЗС Чехії", - повідомили у відомстві.

Крім того, чеська поліція оголосила розшук Олександра Петрова і Руслана Боширова, яких підозрюють у отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки. Це пов'язано з "розслідуванням обставин тяжкого злочину".

Як повідомляв "Апостроф", в п'ятницю, 16 квітня, в ході спецоперації ФСБ в Санкт-Петербурзі було затримано співробітника генерального консульства України Олександра Сосонюка, після чого влада РФ оголосила про висилку з країни українського дипломата. У МЗС України назвали затримання провокацією і висунули вимогу покинути територію України протягом 72 годин старшому дипломату посольства Росії в Києві.