RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В ЄС зробили крок до введення нових санкцій проти Росії

У четвер, 29 квітня, в Європарламенті підтримали резолюцію, в якій передбачені заходи впливу на Росію в разі, "якщо вона не припинить ескалацію конфлікту на південному сході України".

Про це повідомив представник української делегації, народний депутат Олексій Гончаренко.

Цим документом влади країн ЄС закликають відключити Росію від системи банківських платежів SWIFT, запустити режим санкцій за корупційні злочини та включити в них "російський олігархів", відмовитися від російської нафти і газу "в разі продовження агресії в Україні".

"Європарламент шкодує через поточний стан відносин ЄС з Росією, викликаному агресією Росії і триваючої дестабілізацією в Україні, ворожому поведінці щодо країн-членів ЄС", - йдеться в тексті резолюції.

Резолюція Європарламенту є рекомендацією для країн Євросоюзу і не обов'язкова до виконання. Однак, підтримка цього документа більшістю європарламентарів, дає Росії чіткий сигнал про ставлення до дій Кремля в Євросоюзі.

Як повідомляв "Апостроф", у Німеччині виступили проти посилення санкційного тиску на Росію, незважаючи на її провокаційні дії на кордоні з Україною і ситуацію навколо опозиціонера Олексія Навального.