RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Відключення від SWIFT і відмова від нафти: в ЄС готують нові санкції проти Росії через Україну

У четвер, 29 квітня, в Європарламенті відбудеться голосування за проект резолюції, в якій передбачені заходи впливу на Росію в разі, "якщо вона не припинить ескалацію конфлікту на південному сході України".

Про це стало відомо з виступу в Європарламенту глави зовнішньополітичної служби ЄС Жозепа Борреля.

У тексті цього документа міститься заклик до Росії припинити "практику невиправданого нарощування військових сил для створення загроз сусідам".

"Європарламент висловлює жаль через поточний стан відносин ЄС з Росією, викликаний агресією Росії і триваючою дестабілізацією в Україні, ворожій поведінці щодо країн-членів ЄС", - йдеться в проекті резолюції.

Цим документом владу країн ЄС закликають відключити Росію від системи банківських платежів SWIFT, зупинити реалізацію проекту "Північний потік-2", запустити режим санкцій за корупційні злочини та включити в них "російських олігархів", відмовитися від російської нафти і газу "в разі продовження агресії в Україні".

Резолюція Європарламенту є рекомендацією для країн Євросоюзу і не обов'язкова до виконання.

Як повідомляв "Апостроф", у Німеччині виступили проти посилення санкційного тиску на Росію, незважаючи на її провокаційні дії на кордоні з Україною і ситуацію навколо опозиціонера Олексія Навального.