RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В ЄС закликали посилити санкції проти Росії: є дві причини

Голова Європейського парламенту Девід Сассоли заявив, що Європейський союз повинен посилити санкції проти РФ.

Як пише Т-online, про це Сассоли повідомив в інтерв'ю Funke.

Він назвав відносини між ЄС і Росією "дуже напруженими". У цьому контексті він згадав про ситуацію з російським опозиціонером Олексієм Навальним і триваючий конфлікт на південному сході України.

"Ми повинні посилити санкції проти російських чиновників, але також встановити більш тісні контакти з населенням і громадянським суспільством і підтримати російських дисидентів, неурядові організації та незалежні ЗМІ", - сказав глава Європейського парламенту.

Сассоли також закликав вжити нових заходів для звільнення затриманого блогера Романа Протасевича з-під варти в Білорусі. За словами парламентарія, його фотографія повинна бути «виставлена у всіх аеропортах ЄС і в Європарламенті».

За словами Сассоли, перша реакція Євросоюзу на перенаправлення пасажирського літака Ryanair була рішучою і закритою.

«Наш вага у зовнішній політиці була би сильнішою, якби ми подолали принцип одностайності, який іноді паралізує нас в наших рішеннях», - додав він.

Нагадаємо, інцидент з примусовою посадкою літака Ryanair в Мінську, після якого був затриманий білоруський журналіст Роман Протасевич, в українському уряді розцінюють як розправу режиму Олександра Лукашенка над опозицією і готуються до введення санкцій проти деяких представників влади Білорусі.

Також ми писали, як дипломат Костянтин Грищенко розповів про реакцію ЄС на нові російські погрози проти України.