RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Британії зафіксували випадки зараження небезпечною хворобою, на яку хворіють мавпи - фото

У Великобританії кілька осіб захворіли мавпячої віспою. Вірусне захворювання, спалахи якого вже фіксували раніше, поширюється при тісному фізичному контакті і проникає в організм через пошкоджену шкіру.

Про це повідомляє TheSun.

Міністр охорони здоров'я Метт Хенкок не повідомив ніяких подробиць про те, де були випадки і скільки. За даними британських ЗМІ, випадки мавпячої віспи зафіксовано в Північному Уельсі: двох хворих госпіталізували в клініку і зараз вони перебувають під наглядом медпрацівників.

Віспа мавп Фото: The Sun

Як відомо, це не перший спалах захворювання в Великобританії. У 2018 році більше 50 осіб були попереджені про те, що вони могли заразитися цією хворобою.

Віспа мавп була вперше виявлена в 1958 році після двох спалахів цього вірусного захворювання серед мавп в розпліднику для досліджень - звідси і виникла назва хвороби.

Вченим вона відома під назвою вірусного зооноза. Перший випадок зараження людини був зареєстрований в 1970 році в Демократичній Республіці Конго у дев'ятирічного хлопчика.

Захворювання також було виявлено в Ізраїлі у вересні 2018 року, в Великобританії у вересні 2018 року, в грудні 2019 року і червні 2021 року, а також в Сінгапурі в травні 2019 року - всі вони виходили від мандрівників, які відвідали Нігерію.

ВООЗ попереджає, що вірус поширюється при тісному фізичному контакті і проникає в організм через пошкоджену шкіру.

Як повідомляв Апостроф, один кліщ заразив чоловіка відразу трьома хворобами.