RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

​На Польщу обрушився потужний ураган зі зливами: фото і відео потопу

Спекотна погода, яка встановилася останніми днями в Європі, потужний циклон та урагани влаштували в Польщі справжній "армагеддон". На республіку обрушилися проливні дощі, що супроводжувалися штормовим вітром.

Про це повідомляє сайт RMF 24.pl.

Потоп у Познані Фото: twitter.com/MateuszChlystun

Потоп у Познані Фото: twitter.com/MateuszChlystun

Після вчорашнього розгулу природи, коли було затоплено чимало місцевостей, зірвано дахи з будинків і зламано дерева, місцевим жителям довелося понад 2600 разів викликати пожежників, які виконують функції рятувальників.

Найчастіше їх викликали для усунення наслідків штормів у Великопольщі - цілих 1300 разів. У Малопольщі вони отримали понад 500 заяв, в Мазовії - більш як 300 і в Лодзінському воєводстві - 140. Робота пожежників в основному полягала у відкачування води і видаленні повалених дерев і зламаних гілок.

За даними місцевих ЗМІ, вчорашня коротка, але надзвичайно сильна злива паралізувала 500-тисячну Познань на заході країни. У калюжах метрової глибини застрявали автомобілі, був затоплений зал вильоту аеропорту Познань Лавиця, підвали декількох лікарень, собор в Острув-Тумському і сотні будинків.

Потоп у Познані Фото: twitter.com/MateuszChlystun

Громадський транспорт ходив із запізненням на кілька десятків хвилин, що для Польщі вважається НП. Щоб уникнути жертв довелося скасувати рух трамваїв PST і налагодити підмінне сполучення.

Місцеві жителі навіть почали створювати комедійні ролики, в яких обігрується тема потопу в Познані.

Синоптики попередили, що сьогодні спека послабшає на заході, там температура впаде до +24-26 градусів, однак у східній частині країни термометри все ще можуть показувати до 33 градусів. Можливі грози. Найбільш інтенсивними вони будуть на сході, де прогнозуються опади до 40-50 мм. Найсильніші пориви вітру зі швидкістю до 90 км/год також можуть виникати усхідних регіонах країни. Ближче до центру вітер дутиме з максимальною швидкістю 70 км/год.

Нагадаємо, тижнем раніше в Дніпрі через потужну зливи в центрі міста утворилося "озеро" .

Раніше "Апостроф" розповідав, що міста України "пливуть" через рясні зливи і грози. Вулиці перетворилися на річки, через негоду сотні населених пунктів залишилися без світла.