RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Не повинен завдавати шкоди Україні: наступник Меркель пригрозив заморожуванням "Північного потоку - 2"

Газопровід "Північний потік-2" може бути заморожений, якщо Кремль буде його використовувати "проти України".

Про це заявив кандидат у канцлери Армін Лашет, передає РІА.

За його словами, країни Заходу вже обговорили геостратегічний вплив російського газопроводу - він може функціонувати за умови, що не завдаватиме шкоди Україні.

"Якщо президент Путін не буде дотримуватися цього правила і буде використовувати його проти України, то можна в будь-який момент, навіть коли трубопровід готовий, зупинити його, тому що тоді зникне основа домовленості. Все просто", - підкреслив можливий наступник Ангели Меркель.

Кандидат у канцлери Німеччини від соціал-демократів Олаф Шольц підтримав колегу і заявив, що інтереси України при роботі "Північного потоку-2" повинні враховуватися. Офіційний Берлін брав участь в переговорах по запуску російського газопроводу, і в майбутньому транзит газу через українську територію повинен бути гарантований. Шольц також додав, що Німеччина повинна співпрацювати з Україною з питань доставки водневого палива.

Лідер зелених Анналена Бербок стверджує, що російський газопровід "Північний потік-2" не повинен бути завершений. Вона висловила припущення, що Володимир Путін буде використовувати проект з метою відключення українського газопроводу.

"Я була в Росії, я говорила з вирішальними факторами про його цілі. Мені завжди говорили, що мета - це Україна, обхід санкцій. Це всі знають. Можна далі говорити, що це економічний проект, але це не так. <...> Коли трубопровід буде готовий, по ньому піде газ, мета Путіна в тому, щоб використовувати цей газ, щоб відключити український трубопровід, щоб по ньому не йшов, щоб дестабілізувати Україну, оскільки більше не будуть надходити гроші", - підсумувала Бербок.

Раніше ми розповідали, що США прийняли остаточне рішення щодо санкцій проти "Північного потоку-2".