RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Греції лісові пожежі знищують все на своєму шляху: вражаюче відео туристів з порома

У Греції, через аномальну спеку, продовжують бушувати страшні лісові пожежі. Десятки гектарів лісових масивів вже повністю охоплені полум'ям. Разом з лісом вогонь дістався до сіл і безлічі житлових будинків, з яких масово евакуюють місцевих жителів.

Кадри з місця подій, зафіксовані врятованими громадянами і туристами з порома, опублікували в Twitter Disclose.tv.

Після перегляду цього відео користувачі назвали Грецію "філією пекла". На кадрах видно вражаючі уяву масштаби лиха. Ліс повністю охоплений вогнем, а в повітря піднімається величезний стовп їдкого диму.

Зараз в Греції спостерігаються аномально високі температури. За даними декількох джерел, в деяких місцях температура повітря доходить до 44 градусів вище нуля.

На території країни налічується вже 154 осередків займання. Найбільший з них вже охопив полум'ям підніжжя гори Парніс недалеко від Афін.

Також пожежі вирують на острові Евія і в районах села Олімпія. Сотні жителів і туристів евакуювали, а шість районів були переведені в режим підвищеної готовності.

За оцінками національної служби цивільного захисту, вогонь знищив 94 будинки. Врятовано 442 людини. Також відомо як мінімум про дві жертви.

Раніше ми повідомляли, що південні країни Європи вже кілька тижнів живуть в жаху від масштабних лісових пожеж, які назавжди змінили життя тисяч людей.