RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Європа у вогні: що відбувається в країнах, охоплених лісовими пожежами

Південні країни Європи вже кілька тижнів живуть в жаху від масштабних лісових пожеж, які назавжди змінили життя тисяч людей.

"Апостроф" розповідає про ситуацію в країнах Середземномор'я станом на 7 серпня.

У Туреччині вперше за довгий час заявили, що більша частина лісових пожеж в провінції Анталья на півдні країни локалізована. Виняток становить лише район Ібради, де боротьба з вогнем не дає результатів.

Як заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, вдалося згасити 196 осередків займання. Залишається 12 активних вогнищ.

Вогонь в Туреччині залишив без даху над головою багатьох жителів, відомо про загибель восьми осіб. Як мінімум 850 жителів постраждали.

Греція також продовжує активно боротися з лісовими пожежами. На острові Евбея вогонь гасять 240 пожежників. До гасіння залучили вертольоти і літаки.

Близько 1500 людей евакуйовано з селища Лімна. Напередодні стало відомо про смерть 38-річного пожежника, який отримав важку травму голови. Також повідомляється про ще одного загиблого.

Вже на протязі 10 днів в Греції стоїть аномальна спека і спадати вона не збирається.

У Північній Македонії продовжують з'являтися нові осередки займання. Найскладніша ситуація в районі Куманово, де за півтори години з'явилися вісім осередків вогню.

18 активних вогнищ зараження продовжують зберігатися в столичному муніципалітеті, Скоп'є. Тим часом синоптики кажуть, що вітер, який поширює полум'я, ще посилиться.

До гасіння вогню має намір залучити додатково 500 осіб. Людей же просять не залишатися своїх будинках в разі наближення вогню.

В Італії зберігається дуже висока температура, яка лише сприяє поширенню вогню. Місцева влада продовжує наполягати на тому, що в основному причиною пожеж стали підпали.

Рятувальники повідомляють про десятки локальних вогнищ, вогонь вже знищив частину заповідника в районі Пескари (Адріатичне узбережжя). На півдні країни в результаті пожежі загинули дві людини.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Туреччині поліція затримала шістьох підозрюваних у підпалах, які викликали страшні лісові пожежі.