RU  UA

Вогонь підібрався до житлових будинків: у Греції оголосили про масштабну евакуацію

У Греції рятувальники навіть з міжнародною допомогою вже понад тиждень не можуть приборкати вогонь у лісах. Через сильні пожежі влада оголосила про масштабну евакуацію жителів 12 селищ. Тим часом сицилійський вулкан Етна побив власний рекорд висоти.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News об 11:00 на Апостроф TV.

Греція

Через лісові пожежі в Греції оголосили масштабну евакуацію. Там вже понад тиждень не можуть загасити полум'я.

Вогонь підібрався дуже близько до житлових будинків. Через це влада вирішила евакуювати мешканців дванадцяти селищ.

Вогняна стихія накрила країну 31 липня. Згодом у Греції фіксували рекордну спеку до +46 градусів. Гасити полум'я також заважав сильний вітер. Боротися з вогняною стихією допомагають і українські рятувальники.

Італія

Нова хвиля спеки насувається на Італію. На Сицилії та Сардинії температура сягне 45 градусів. Людей закликали уникати будь-яких дій, що можуть викликати нові пожежі. Найспекотнішими регіонами є Сицилія, Калабрія і Апулія. Очікується, що хвиля тепла досягне свого піку вже завтра.

Крім того, на Сицилії почав вивергатися вулкан Етна. Хмару попелу було видно на висоті в шість кілометрів. Водночас влада не закривала авіапростір над аеропортом сицилійського міста.

Етна викидає потоки лави кожні три місяці. Кожні 150 років через виверження руйнується одне з селищ, розташованих поруч із вулканом.