RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Скандал зі шпигуном Кремля в посольстві Британії: волонтери вказали на цікавий "сувенір" у нього вдома

Охоронця посольства Великої Британії в Німеччині Девіда Сміта підозрюють у шпигунстві для РФ. Його затримали 10 серпня. Наразі волонтери помітили на розміщених у деяких ЗМІ світлинах квартири підозрюваного шеврон 1-ї ОБТГр “Сомалі”.

Фотографії квартири затриманого за підозрою у шпигунстві на користь Росії опублікувало видання MAILONLINE.

Так, волонтери InformNapalm помітили шеврон 1-ї окремої батальйонно-тактичної групи “Сомалі”, зі складу гібридних російських сил на Донбасі. Військові Росії використовують його для ротації кадрових снайперів своїх сил у зону бойових дій.

57-річного британця Девіда Сміта підозрюють у продажі документів з посольства представнику спецслужби РФ. Серед його речей - де також є капелюх радянського офіцера, пам’ятні речі на російську тематику зі значком української спецполіції - був помічений ще шеврон колишнього українського спецпідрозділу МВС “Беркут”.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу 13 серпня заявив, що має намір звернути увагу поліції України на виявлений сувенірний шеврон “Беркута”. Проте, він не бачить підстав для проведення спеціального розслідування про наявність цього сувениру.

Волонтери вважають, що шеврон є набагато значущим доказом контакту Сміта зі російськими спецслужбами.

Також помічена кружка з прапором “Новоросії” та ще одна кружка "Росія", символи російського Балтійського, Чорноморського, Північного та Тихоокеанського флотів, книга "Червоний партизан" про радянського бійця опору за нацистськими лініями під час Другої світової війни, та для купи - сам прапор РФ.

Фото: MAILONLINE

Фото: MAILONLINE

Фото: MAILONLINE

Нагадаємо, СБУ затримала агента російської розвідки, який зливав ворогу інформацію про новітню зброю ЗСУ на Донбасі.