RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Польща відгородиться від Білорусі стіною: подробиці проекту

У четвер, 14 жовтня, парламент Польщі ухвалив урядовий законопроект про будівництво стіни на кордоні з Білоруссю. Документ затвердили на тлі скандалу з мігрантами, яким режим Олександра Лукашенка надає допомогу в нелегальній переправці в ЄС.

Про це повідомляє tvn24.pl.

Будівництво обійдеться в 1,6 млрд злотих (350 мільйонів євро). Витрати будуть покриватися з державного бюджету. Сума включає 1 мільярд 500 мільйонів злотих на будівництво самої стіни і 115 мільйонів злотих на технічне оснащення.

Законопроект передбачає будівництво без тендерів і, в разі необхідності, експропріацію приватної власності в обмін на компенсацію.

Крім цього Сейм Польщі проголосував за поправки, які дозволяють повертати назад нелегальних мігрантів на кордоні і не розглядати заяву про притулок, подану після незаконного перетинання кордону, якщо мігранти не прибули безпосередньо з небезпечної зони.

За даними польських прикордонників, з початку вересня зафіксовано понад 18 000 спроб нелегального перетину кордону з Білорусі. 14 жовтня зафіксували 682 спроби.

Як повідомляв "Апостроф", в серпні на польсько-білоруському кордоні з'явився паркан з колючого дроту.

У вересні біля польсько-білоруського кордону знайшли тіла трьох мігрантів.