RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Археологи знайшли кімнату давньоримської вілли, в якій жили раби: фото та відео

Археологи виявили у передмісті античного міста Помпеї неушкоджену кімнату, в якій, ймовірно, жили раби. Кімната є частиною вілли.

Про це повідомляє археологічний парк "Помпеї".

Площа знайденої кімнати – 16 кв. метрів: дослідники виявили в ній три дерев'яних ліжка та скриню з предметами. На думку археологів, у кімнаті могла мешкати сім'я, яка виконувала щоденну роботу у будинку господаря.

Під ліжками в кімнаті також були виявлені амфори для зберігання особистих речей та керамічні глеки. Також тут знайшли дерев'яну скриню, в якій були металеві та тканинні предмети, схожі на частини кінської упряжі. На одному з ліжок було знайдено вал колісниці.

Ліжка були зроблені з дощок, переплетених між собою мотузками. Одне із них було меншим за інші – 1,4 метри – вчені вважають, що воно призначене для дитини. Єдиним джерелом світла в кімнаті було невелике вікно угорі, на стінах не було жодних прикрас.

Фото: FB Pompeii - Parco Archeologico

Фото: FB Pompeii - Parco Archeologico

Фото: FB Pompeii - Parco Archeologico

Місто Помпеї було знищено в 79 році н.е, коли сталося виверження вулкана Везувій. Тоді з 20 тис. жителів загинуло близько 2 тис. Наразі Помпеї є музеєм просто неба, тут тривають археологічні розкопки.

Раніше ми повідомляли про знахідку в Ізраїлі золотого кільця з аметистом, вік якого становить близько 1400 років.