RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Сотні біженців готові до прориву з Білорусі до Польщі: влада підтягнула тисячі солдатів

На білорусько-польському кордоні зібралися сотні біженців. Вони прибули при переході Брузги-Кузня і готові до штурму. При цьому польська влада вже стягнула до кордону тисячі солдатів, які готові застосувати силу у разі наказу.

Про це повідомляє видання Wyborcza.pl.

В одному з відеороликів у мережі ви можете побачити, як група з кількох сотень людей з рюкзаками, наметами та килимками прямує до цього проходу. Серед них є малі діти.

Ще в неділю, 7 листопада, міністр національної оборони Маріуш Блащак повідомив у Twitter, що ситуація на польсько-білоруському кордоні "стає все більш напруженою".

За його словами, у зв'язку з тим, що ситуація стає все більш напруженою, до кордону вже стягнуто понад 12 тисяч солдатів. Військових підняли у стан бойової готовності.

У понеділок вранці (8 листопада) прес-секретар Підляського прикордонного загону майор Катаржина Зданович визнала в інтерв'ю "Wyborcza", що в неділю було більше спроб перетнути "зелений" кордон з боку великих груп біженців, які намагаються дістатися з Білорусі до Польщі, але у самого переходу Брузга – Кузня чи у безпосередній близькості від нього таких подій не було. Вона визнала, що польські прикордонники також спостерігають за групами, що збираються тут, готовими перейти на польську сторону.

Тим часом також у понеділок вранці з'явилося відео, що показує, як сотні людей щільною групою підходять до кордону в Брузгачі. Їх може бути навіть близько тисячі. Деякі з маленькими дітьми. Більшість із них оснащені рюкзаками, матами та наметами.

Тим часом з'явилася інформація, що польські військові застосували проти мігрантів сльозогінний газ.