RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Археологи знайшли на Балканах давню статую богині: фото

У Хорватії археологи відкопали пошкоджену статую, імовірно, богині Венери, що датується II століттям. Її доставили до Музею Батьківщини у Біограді, де статуя римської оголеної жінки, виявлену у Задарі, буде на збереженні та детально вивчиться.

Про це повідомляє The History Blog.

Так, статуя великого розміру, приблизно 180 см заввишки, але збереглася лише частина статуї – від колін до талії. Поза жінки нагадує безголову та безруку статую Венери-переможниці з Ероті, яка зберігається в Археологічному музеї Спліту. У статуї Венери, виявленої у 18 столітті у палаці імператора Діоклетіана у Соліні, теж праве коліно зігнуте і нога трохи висунута вперед.

Задар, де знайшли частину статуї оголеної жінки, був в епоху Римської імперії квітучим містом. Її знайшли у руїнах місцевої розкішної вілли. Дослідники вважають, що у цьому будинку міг проживати один з багатих жителів міста. Можливо, що ця статуя прикрашала атріум вілли. Археологи виявили, що підлога будинку була з мармуру, приблизно 260 кв. м. площею. Стіни вілли також викладені мармуром сірого кольору.

Фото: thehistoryblog.com

Фото: thehistoryblog.com

Фото: thehistoryblog.com

Фото: thehistoryblog.com

Нагадаємо, археологи знайшли артефакти скіфів із зображеннями богинь та грифонів.