RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Одних санкцій мало: прем'єр Британії розробив список вимог із шести пунктів до Росії

Прем'єрміністр Великої Британії Борис Джонсон розробив план із шести пунктів щодо реагування на повномасштабне вторгнення РФ в Україну, до якого закликає приєднатися інших світових лідерів.

Про це він повідомив напередодні зустрічі з лідерами Канади, Нідерландів та країн Центральної Європи у Лондоні наступного тижня, повідомляє Reuters.

"Недостатньо висловити нашу підтримку заснованого на правилах міжнародного порядку - ми повинні захистити його від безперервних спроб переписати правила за допомогою військової сили", - заявив прем'єрміністр Великої Британії.

Серед пунктів його списку реагування було: створення міжнародної гуманітарної коаліції для України, підтримка самооборони української держави, максимальний економічний тиск на РФ.

Крім того, Джонсон закликає до дипломатичних шляхів вирішення конфлікту з повною участю уряду України, посилення безпеки в європейсько-атлантичному регіоні, а також припинення "повзучої нормалізації" діяльності РФ на українській території.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Бен Воллес розповів про провал планів президента РФ Володимира Путіна. Воллес сказав, що Путін ризикує тим, що Росія опиниться в ізоляції протягом десятиліть, якщо він не виведе війська з України.