RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

'"Подарунок" Кабаєвій на день народження: ЄС накладе санкції на коханку Путіна

Євросоюз має намір запровадити санкції проти колишньої гімнастки Аліни Кабаєвої, яка очолює російську Національну медіагрупу й тісно пов'язана з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це з посиланням на документи та поінформованих осіб повідомляє Bloomberg.

Список має бути схвалений європейськими урядами і може змінитися. Очікується, що посли ЄС зустрінуться у п'ятницю, 6 травня, вранці, щоб обговорити і схвалити шостий пакет санкцій, який також включає заходи щодо поетапної відмови від імпорту російської нафти до кінця року.

Згідно з документом, Кабаєва "тісно пов'язана з президентом Володимиром Путіним". Раніше санкції вже було введено проти його дочок від колишньої офіційної дружини.

Bloomberg нагадав, що Кремль неодноразово спростовував повідомлення ЗМІ про те, що 69-річний Путін полягає у романтичних стосунках із Кабаєвою чи має від неї дітей. А тим часом самій Кабаєвій наступного тижня виповниться 39 років.

А у квітні The Wall Street Journal повідомила, що США відклали введення санкцій проти Кабаєвої через побоювання, що це може призвести до ескалації напруженості у відносинах із Путіним, з посиланням на неназваних офіційних осіб США.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що під санкціями 6-го пакету може опинитися голова РПЦ патріарх Кирило.