RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Євросоюз ухвалив шостий пакет санкцій проти Росії: що до нього входить

Європа продовжує підтримувати Україну у боротьбі проти російських окупантів – рада ЄС затвердила шостий пакет економічних та персональних санкцій, спрямованих проти РФ та Білорусі.

Про це йдеться на веб-сайті Європейської Ради.

Так, Росія отримала заборону на імпорт нафти. Варто зазначити, що для сирої нафти він набуде чинності за півроку, для нафтопродуктів – за вісім місяців. Тимчасово під санкції не потрапить транспортування нафти трубопроводом. Крім того, Болгарія та Хорватія отримають відстрочку з імпорту російської нафти морем.

Повідомляється про відключення трьох популярних російських банків від SWIFT - "Сбербанку", Московського кредитного банку та "Россільгоспбанку", а також Білоруського банку розвитку та реконструкції.

Крім того, в ЄС заборонили мовлення трьох російських телеканалів – Росія 24, Росія РТР та ТВЦ.

Санкції також наклали на надання РФ будь-яких бухгалтерських, консультаційних, рекламних послуг, а також на доступ до хмарних послуг.

Зазначається, що буде розширено перелік компаній та осіб, яким заборонено продавати товари подвійного призначення. Туди увійдуть як росіяни, і білоруси. Також ЄС розширить список самих товарів - туди додадуть близько 80 хімікатів, які можуть бути використані для виробництва хімічної зброї.

Важливим є те, що до списку персональних санкцій проти фізичних осіб та компаній додали росіян, які підтримують війну, а також тих, хто відповідальний за військові злочини у Бучі та Маріуполі, та підприємства, пов'язані з оборонною промисловістю РФ.

Раніше ми писали, що дасть шостий пакет санкцій проти РФ.