RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вступ України до ЄС: голова Єврокомісії зробила однозначну заяву

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвали вступ України до Європейського союзу моральним обов'язком країн-членів блоку, тому вони мають зробити цей крок можливим.

Про це вона заявила під час виступу на форумі з безпеки GLOBSEC 2022.

"Це не тільки наш стратегічний інтерес, а й моральний обов'язок зробити можливим вступ України до ЄС", - сказала глава Європейської комісії.

Також вона зазначила, що Єврокомісія підтримала створення єдиної платформи з об'єднання ініціатив та фінансової підтримки від США, МВФ, Світового банку, ОЕСР, G20 та окремих країн для відновлення України.

Зі своєї сторони, Урсула фон дер Ляєн пообіцяла що Єврокомісія забезпечить Україні фахову підтримку з питань ефективних вкладень та необхідних реформ на шляху до вступу в ЄС.

"Ця платформа управляється і належить Україні. Тому що Україна повинна сама вирішувати своє майбутнє. Європейська комісія надаватиме Україні експертну підтримку щодо ефективних вкладень інвестицій та необхідних реформ. Це вибудує шлях до Європейського союзу", - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Києві жорстко відповіли Парижу на слова про членство в ЄС через 20 років. Україна розраховує отримати статус кандидата на членство в Євросоюзі вже цього року та заручитися підтримкою Франції на шляху до вступу до ЄС.