RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Не дадуть рашистам вбивати мирних жителів: Британія передасть Україні ракетні системи M270

Велика Британія надасть Україні реактивні системи залпового вогню M270 MLRS, здатні вражати цілі на відстані 80 кілометрів, щоб допомогти країні захистити себе від російської агресії.

Про це з посиланням на міністра оборони Бена Воллеса повідомляє прес-служба британського уряду.

Передова система озброєння M270 дасть значне підвищення можливостей ЗСУ. Рішення Великої Британії тісно скоординоване з рішенням США надати Україні варіант РСЗВ високомобільної артилерійської ракетної системи (HIMARS).

Поряд із системою озброєння, Велика Британія також постачатиме боєприпаси M31A1.

Рішення Бена Уоллеса було прийнято у відповідь на прохання ЗСУ про більш далекобійну високоточну зброю, щоб захистити себе від російської важкої артилерії, яка була використана з руйнівним ефектом у східній частині Донбасу.

Глава британського уряду Борис Джонсон прокоментував рішення Міноборони.

"Ми не можемо стояти осторонь, поки російська далекобійна артилерія рівнює із землею міста і вбиває ні в чому не винних мирних жителів. Велика Британія передасть ЗСУ реактивні системи залпового вогню, щоб вони могли ефективно відбивати російський натиск, що триває", - заявив прем'єр у себе у Twitter.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що окупанти чекають на удари реактивних систем НАТО: штаби переводять подалі від кордонів України.