RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Не хамлять клієнтам і не чекають на чайові: у ресторанах Британії офіціантів замінили роботами

У мережі британських ресторанів Bella Italia тестують роботів, які виконують ролі офіціантів.

Про це повідомив DailyMail.

За словами керівництва компанії, це робиться з метою " стимулювати інновації та підвищити якість обслуговування". Роботи можуть переміщатися між столами та кухнею, а людський персонал або клієнти повинні лише завантажувати та вивантажувати таці.

Кожен BellaBot може виконувати до 400 доставок щодня, причому 20 їх можуть працювати одночасно. Він може об'їжджати перешкоди та своїх побратимів-роботів.

Робот у формі кішки навіть "нявкатиме" відвідувачам, щоб вони взяли свої тарілки. Bellabot має чотири полиці, тому він може одночасно обслуговувати чотири столи і навіть розмовляти з відвідувачами у процесі.

Кожен із лотків може нести навантаження в 10 кг, яке контролюється за допомогою інфрачервоної індукції. Щоб зарядити акумулятор робота до повної ємності, потрібно п'ять годин, і він може працювати до 24 годин без підзарядки.

В особливих випадках робот може навіть виступати та розважати, наприклад, співати "З днем народження".

Раніше ми повідомляли, що фінський актор Вілле Хаапасало, який знявся у фільмі "Особливості національного полювання", закрив російський ресторан, що належить йому, через війну в Україні.