Лайм

Ідея є нетактовною: Вілле Хаапасало закрив ресторан у стилі СРСР через війну в Україні

Кіноактор заінтригував людей новою заявою щодо закладу

Фінський актор Вілле Хаапасало, який знявся у фільмі "Особливості національного полювання", закрив свій російський ресторан через війну в Україні. Заклад, відкритий у центрі Гельсінкі, був оформлений у радянському стилі та користувався великою популярністю серед туристів.

Ресторан називався "Давай-давай" (Davai Davai), інтер'єр у ньому був відповідним: плакати радянських часів та атмосфера ностальгії за СРСР. Докладніше про це пише фінська газета Helsingin Sanomat.

Фото: Ріо Гандара / HS

За словами самого Хаапасало, вторгнення РФ в Україну зруйнувало ідею його закладу. У меню "Давай-давай" були страви колишніх радянських республік, а зараз така концепція зі зрозумілих причин не може користуватися популярністю та комерційним успіхом.

"Світова політична ситуація стала причиною закриття. Наразі ідея ресторану є нетактовною", - заявив актор. Однак Вілле додав, що це ще не кінець: "Зараз я розробляю нову концепцію. Думаю, що ми зможемо відкритися на початку осені. Ми станемо ще кращими".

Вілле Хаапасало Фото: Анні Іхалайнен

Раніше на офіційній сторінці ресторану в Facebook з'явилася інформація про те, що заклад "іде в літню відпустку": "Сюрприз-сюрприз! Ви не повірите! Літо завжди занадто коротке, тому ми вирішили його трохи продовжити. Поки що ми відправимося відпочивати, але повернемося, коли над Еспланадою зарядять осінні дощі. Стежте за нами, стежте за нашим поверненням".

Крім того, у соцмережах ресторану "Давай-давай" також йшлося про те, що заклад перераховує кошти на допомогу українським дітям, які постраждали через російську окупацію.

Фото: Ріо Гандара / HS

Вілле Хаапасало – єдиний власник ресторану "Давай-давай". Його основним акціонером є відома у Фінляндії мережа закладів громадського харчування NoHo Partners.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків