RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Прем'єр Британії Джонсон йде у відставку: що відомо

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, під яким знову захиталося крісло, 7 липня піде з посади лідера консерваторів. При цьому він залишиться прем'єр-міністром до осені.

Про це повідомляє ВВС.

Цього літа відбудеться гонка за лідерство серед консерваторів, і нового прем'єр-міністра буде призначено на з'їзді партії торі в жовтні.

Водночас, низка західних видань повідомили, що Джонсон залишить і пост прем'єр-міністра. Про це написали Sky, посилаючись на власні джерела, британський телеканал ITV. Sky також повідомив, що 7 липня Джонсон виступить зі зверненням до нації. Крім того, спочатку в повідомленні ВВС теж йшлося про відставку з посади прем'єра, проте, мабуть, виникла плутанина.

Нагадаємо, понад 50 чиновників звільнилися з уряду Бориса Джонсона, змушуючи його піти у відставку.

Як повідомляв "Апостроф", місяць тому у парламенті Сполученого Королівства відбулося голосування про вотум недовіри Борису Джонсону. Тоді він зберіг крісло: 211 парламентарів висловили свою довіру Борису Джонсону, 148 – недовіру.

Українці вболівають за те, щоби Джонсон зберіг свою посаду. Він веде себе як справжній друг нашої країни у цей дуже важкий час – надає значну військову та політичну підтримку, а також відвідує Київ.