RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

У Варшаві відкрили центр допомоги українцям: які там послуги можна отримати

Аби допомогти українцям, які через повномасштабне російське вторгнення змушені були покинути свої домівки, у Варшаві відкрили центр допомоги українським біженцям, де можна буде отримати консультацію з низки питань рідною мово.

Про це повідомили у фонді "Польський міграційний форум", який є основним координатором проекту.

Зазначається, що у центрі можна буде отримати індивідуальну психологічну підтримку для дорослих та дітей, а також отримати загальні поради, що стосуються налагодження життя у Польщі - пошук житла, роботи, оформлення усіх необхідних документів, доступ до освіти й медичних послуг. Консультанти центру можуть допомогти у тому числі з оформленням документів.

Окрім цього, свої послуги будуть надавати соціальні працівники, які спеціалізуються на підтримці клієнтів з обмеженими можливостями, жертвами насильства та представників різних меншин. Якщо необхідно, вони також будуть супроводжувати людей до освітніх та медичних закладів та допомагати оформляти документи про інвалідність.

Також, у центрі передбачена кімната відпочинку для дітей, де батьки їх зможуть залишити на час, поки вони зайняті на консультаціях чи мають інші справи поза центром.

Варто зазначити, що усі послуги надаються безкоштовно українською мовою. За потреби їх можна також отримати - російською, білоруською, польською, англійською, іспанською, французькою, грузинською, білоруською, дарі, чеченською та арабською мовами.

Адреса центру: вул. Хмільна, 85/87 (ul. Chmielna 85/87), він працюватиме у будні дні з 09:00 до 18:00, попередньо записуватися не потрібно.

Раніше ми писали, що Україна та Польща знижують тарифи на пересилання посилок.