RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Метушня окупантів у Криму і вибухи в Донецьку: хроніка війни 22 серпня

Почалася 180-та доба повномасштабної війни Росії проти українського народу. У ніч проти понеділка, 22 серпня, в окупантів у Криму вмикалася повітряна тривога і працювала ППО. У Мелітополі окупанти ловили партизанів та слухали вибухи у різних частинах міста. "Шумно" було і у Донецьку.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 21 серпня


23:43 Головне управління розвідки міноборони України закликало громадян бути особливо пильними у День Незалежності, оскільки російська влада "схиблена на датах"

"Є підвищена загроза ракетних ударів та інших провокацій, як усередині країни, так і зовні. Росія та путінський режим атакували незалежність України та незалежну Україну. Вони справді схиблені на датах та символах, тому цілком логічно було б перестрахуватися і бути готовими до того, що і День Незалежності буде атаковано", - заявив представник відомства Андрій Юсов.

Він додав, що громадяни мають беззастережно реагувати на сигнали повітряної тривоги та бути особливо обережними 23 та 24 серпня.

23:20 Повідомляють про вибухи у прифронтовому Бахмуті Донецької області.

22:43 Рашисти підірвали котельню у Маріуполі. Замість готуватися до зими, окупанти прирікають тих, кому не вдалося покинути місто, на смерть від холоду та голоду.

22:08 Вечірнє відеозвернення Володимира Зеленського до українців.

21:46 У Білгороді росіянам поки що не до сну.

21:41 У Херсоні чутно сильні вибухи.

21:27 Повідомляють про вибухи у Харкові.

21:15 Заступник глави Херсонської обласної ради Юрій Соболевський закликав місцевих жителів триматися якнайдалі від мостів на окупованих територіях області.

"Такі об'єкти – законні цілі для ЗСУ. Без цього область не звільнити. Тримайтеся якомога далі від мостів, яких би незручностей це не створювало", — написав він.

20:44 Чехи на знак помсти росіянам за 1968 рік пожертвували Україні 24 млн крон. Місцеві жителі перераховували на користь української армії по 1968 чи 68 крон. Тим самим вони нагадали про радянське вторгнення у Чехословаччину. Всього зібрали 1 млн доларів США. Всім благодійникам подарували футболки зі "святим HIMARS.

20:16 У МВС України заявили, що опубліковане Росією посвідчення нібито військовослужбовця Національної гвардії України Наталії Вовк є підробкою. У відповідь у відомстві виклали "посвідчення" військовослужбовиці НГУ Маргарити Симоньян.

20:12 Українська “Армія дронів” вже отримала 472 безпілотники, повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров. Частина безпілотників вже виконують бойові завдання на фронті.

19:55 Так званий "губернатор" Севастополя міхаіл развожаєв повідомив, що російська ППО збила над містом "об’єкт". Тим часом містяни викладають відео, на яких дуже емоційно реагують на вибухи у Севастополі.

19:26 У Чернігові та Одесі шукають вибухівку в торгових центрах. У Чернігові повідомляють про "замінування" у торгових центрах "Голлівуд", ЦУМ та "Рояль". В Одесі "замінували" всі торгові центри.

19:11 Литовський журналіст Андрюс Тапінас, який ініціював збір на Байрактар для України, виклав перше відео роботи цього безпілотника по рашистах.


18:32 Росіян "бомбить" від чергових вибухів у Севастополі.

17:44 Росія запросила на вівторок проведення засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації навколо Запорізької АЕС, заявив перший зампостпред РФ при ООН Дмитро Полянський. Також Москва попросила генсека ООН виступити на терміновому засіданні Ради Безпеки.

17:18 ЄС планує масштабну місію із підготовки українських військових. Початок великої операції з навчання українських бійців обговорять вже наступного тижня на зустрічі міністрів оборони ЄС в Празі.

"Війна, яка триває і виглядає приреченою на закінчення, вимагає зусиль не лише з погляду поставок, а й навчання та допомоги в організації армії", – заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель. Він зауважив, що місія розміститься не в Україні, а в сусідній країні.

16:41 У Каховці щось сильно горить.

16:13 Речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк підтвердила новий удар ЗСУ по Антонівському мосту:

"Антонівський міст — один з транспортних напрямків, який росіяни намагаються реанімувати. Але усвідомлюючи, що таку конструкцію не можна залатати відерцем бетону, а потребує досить суттєвого ремонтування та технологічних процесів. Саме тому ми тримаємо під контролем і періодично нагадуємо про свою дистанційну присутність".

Також вона зазначила, що ворогу не вдасться відновити Антонівський міст.

16:10 У Росії готують спеціальну заяву щодо України. Совєт Думи з цього приводу відбудеться у четвер.

16:03 В Енергодарі окупанти обстріляли ТЕС із "Градів". На розташованій поруч АЕС все добре, радіаційний фон в порядку.

15:42 В РФ заявили, що нібито виконавиця вбивства Дугіної Наталія Вовк є членом полку "Азов" та опублікували її посвідчення.

15:39 Рашисти обстріляли ТЕС в Енергодарі. Попередньо є загиблі. Чекаємо на офіційну інформацію.

15:00 У війні з Росією загинуло майже 9000 українських військових, розповів Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. Це впятеро менша цифра втрат окупантів за 180 дній війни.

14:15 ФСБ оголосила, що виконавицею вбивства Дарії Дугіної нібито є громадянка України, яка зникла після злочину в Естонії. За даними ФСБ, вбивство підготовлено та вчинено українськими спецслужбами.

Клоуни...

14:06 Надходить інформація, що на Антонівському мосту, який окупанти нещодавно відремонтували, влучили в КамАЗ з боєкомплектом. Інформація перевіряється.

13:55 За словами місцевих мешканців, від Антонівського мосту нічого не залишилося.

Увага, нецензурна лексика:

13:05 Повідомляється, що ЗСУ завдали чергового удару по Антонівському мосту в Херсоні. Було близько 8-10 "прильотів. Від мосту йде дим.

12:30 Повідомляють про вибухи у Чорнобаївц під Херсоном. Інформація уточнюється.

11:30 ЗСУ знищили ще дві системи С-300, з яких окупанти обстрілювали Миколаїв, повідомляє ОК "Південь".

11:05 Херсонщина бойкотує псевдореферендум окупантів. Українські активісти безупинно працюють над зривом примусової паспортизації та "референдуму".

10:45 Т.зв. "Мобілізаційний резерв ЛНР" відмовляється воювати на території сусіднього квазіутворення — "ДНР", повідомляє Центр протидії дезінформації.

Існує умовна роздільність на "донецьких" і "луганських", де останні вважають свій "військовий борг" вже виконаним. На їхню думку, Донецьку область повинні визволяти самі ж "донецькі".

10:05 СБУ викрила корегувальників, які передавали розвіддані про позиції HIMARS на східному фронті. У ході контрдиверсійної "зачистки" прифронтових районів Донеччини СБУ затримала двох інформаторів ворога, які коригували ракетні удари по території регіону.

09:43 В Авдіївці Донецької області пекло. Кількість обстрілів не зменшується. Про це керівник Авдіївської ВЦА Віталій Барабаш розповів в ефірі Апостроф TV.

В місті залишилось близько 9% людей. Навіть в Опитному ще залишались люди і їх евакуйовують, але ще й залишаються. Складно завозити гуманітарні вантажі – продукти, воду, ліки. В'їзд в місто один і він під обстрілами, і всі під'їзди обстрілюються.

09:20 Росавіація продовжила заборону на польоти на південь Росії до 29 серпня. Закрито аеропорти Анапи, Бєлгорода, Брянська, Воронежа, Геленджика, Краснодара, Курська, Липецька, Ростова-на-Дону та Елісти. Авіасполучення з цими містами призупинили 24 лютого, в день вторгнення російських військ в Україну.

09:10 Минулої доби окупанти втратили лише вбитими 200 "багнетів", сім танків і шість бронемашин.

08:45 На Правобережжі Херсонської області окупанти зосередили близько 20 тис. військових, яких треба годувати і поповнювати запаси. В тактичному плані вони опинилися в дуже поганій ситуації. В лавах окупантів відбувається паніка, яка свідчить про те, що не лише вищий командний склад, а й рядові панікують і запасаються плавзасобами, щоб мати можливість втікти з Правобережжя і з Херсона.

Про це депутат Херсонської облради Сергій Хлань розповів в ефірі Апостроф TV.

07:58 Окупанти двічі за ніч били по Нікополю Дніпропетровської області. Гатили з "Градів" та зі ствольної артилерії, зафіксовано близько півсотні пострілів, повідомив голова ОДА Микола Лукашук. Четверо людей постраждали. В місті сталося декілька пожеж. Окупанти зруйнували 2 приватні будинки і господарчі споруди.

Обстрілом пошкоджено три десятки приватних житлових будинків, 12 п‘ятиповерхівок, будівлю суду, автовокзал. Також – дитсадок, аптеку, ринок, продуктові магазини, автівки, лінії електропередач.

07:45 Роспропаганда заявила, що удари ЗСУ припали по складу гіпермаркету "Ашан" у Донецьку, проте вона ніяк не може пояснити, чому відбувається потужна детонація. Мабуть, прострочена гуманітарка вибухнула.

06:30 На ранок в окупованому Донецьку почалися вибухи, які розбудили пів міста.


Так, на початок понеділка, 22 серпня, на думку американського Інституту вивчення війни, виглядає лінія фронту в Україні.

06:05 У Мелітополі партизани жорстоко розправилися з окупантом, який намагався зґвалтувати неповнолітню дівчинку. Як повідомляє мер Іван Федоров, педофілу підрізали горло.

У неділю, 21 серпня, пізно ввечері в окупованому Криму у загарбників кілька разів лунали сигнали повітряної тривоги, спрацьовувала система ППО у Севастополі, Саках та Євпаторії.