RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Прем'єр Британії виступила з несподіваною заявою: перші подробиці

Прем'єр-міністр Великобританії Ліз Трасс виступила з несподіваною заявою - вона подає у відставку, але залишиться на посаді, доки Консервативна партія не обере наступника.

Про це повідомляє Sky News.

Зазначається, що Ліз Трасс обіймала посаду лише 44 дні і це найкоротший термін у британській історії. Причиною звільнення вона назвала "неможливість виконати мандат", за яким вона була обрана і, що протягом наступного тижня будуть вибори нового керівництва. Трас також додала, що вона прийшла до влади у період великої економічної та міжнародної нестабільності.

Читайте також: Друга Маргарет Тетчер: чого чекати Україні від нового британського прем'єра

Попереднім антирекордсменом, але займаною посадою був Джордж Каннінг - він пробув прем'єр-міністром 119 днів, поки не помер від туберкульозу в 1827 році.

Варто зазначити, що Елізабет Трасс обрали лідером правлячої Консервативної партії, а відповідно і прем'єр-міністром півтора місяці тому, 6 вересня після перемоги над Ріші Сунаком у конкурсі лідерів Консервативної партії та зустрічі з королевою у Балморалі.

Нагадаємо, раніше на цій посаді був Борис Джонсон, який після відставки очолив групу дружби з Україною в Консервативній партії.