RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Британії назвали ім'я нового прем'єра: хто дружитиме з Україною після Бориса Джонсона

Крісло Бориса Джонсона зайняла глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс - вона стала новим прем'єр-міністром і лідером консерваторів. За неї віддали голоси більшість виборців

Так, рішення було оприлюднено у понеділок, 5 вересня, повідомляє Reuters.

Ендрю Стівенсон, голова Консервативної партії, заявив, що гордий тим, як пройшов конкурс. Це показало, що Консервативна партія "має гучний голос і гарну силу", розповідає Guardian.

Він висловив "величезну подяку" Борису Джонсону, після чого пролунали тривалі оплески.

Голова Консервативної партії нагадав, що Джонсон провів країну через Brexit, пандемію та війну в Україні. Це ніколи не буде легко. Але Джонсон прийняв виклик, наголосив він. А зараз важливо, щоби партія об'єдналася навколо нового лідера.

Після того, як два основні кандидати зайняли свої місця у залі, було оголошено результат виборів:

  • Ліз Трус: 81 326
  • Ріші Сунак: 60 399
  • Кількість тих, хто голосував: 172 437
  • Явка: 82,6%
  • Відхилені бюлетені: 654

Трас кілька тижнів боролася за право бути прем'єром з колишнім міністром фінансів Ріші Сунаком і нарешті має отримати свої повноваження від Бориса Джонсона.

Елізабет Трас стала четвертим прем'єром від консерваторів після виборів 2015 року. Вона пообіцяла діяти швидко, щоб упоратися з кризою у Великій Британії, заявивши, що протягом тижня вона запропонує план щодо вирішення проблеми зростаючих рахунків за електроенергію та забезпечення майбутніх поставок палива.

Нагадаємо, Джонсон був змушений оголосити про свою відставку і у вівторок вирушить до Шотландії, щоб зустрітися з королевою Єлизаветою II, щоб офіційно подати заяву про звільнення.

Що обіцяли виборцям головні кандидати на пост прем'єра читайте на "Апострофі": "Яструб" Трасс проти обережного Сунака: хто стане наступником Джонсона