RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

100% відповідальності на Росії: генсек НАТО жорстко засудив ракетний удар по Польщі

Під час виступу на засіданні Ради нацбезпеки в середу, 16 листопада, генсек НАТО відкинув провину України в падінні російських ракет на території Польщі - за його словами, у тому, що сталося на 100% вина Росії.

Про це Єнс Столтенберг заявив, виступаючи на прес-конференції.

Він наголосив, що наразі немає жодних ознак того, що Росія цілеспрямовано запустила ракети на територію Польщі, як і підтверджень підготовки РФ до нападу на НАТО.

"Але хочу сказати чітко: це не провина України. Росія несе за це 100% відповідальність", - наголосив політик.

У той же час, Столтенберг підкреслив, що НАТО робить і робитиме усе необхідне для захисту своїх союзників – уже зараз на території Польщі, особливо на східному фланзі суттєво збільшили військову присутність.

"Чи може це повторитися? Ми постійно оцінюємо, що робити далі, і аналізуємо, як отримати повну картину ситуації на кордоні", - додав генсек НАТО.

Також, Єнс Столтенберг наголосив, що Україна має право захищатися як незалежна держава, а миру можна досягти лише шляхом припинення атак росіян на Україну та виконання ними злочинних наказів Володимира Путіна.

Раніше ми писали, що після падіння російських ракет на території Польщі, президент США Джо Байден зібрав лідерів ЄС та країн G7 на екстрену зустріч на Балі, де проходить саміт G20.