RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Польща планує поставити ЗРК Patriot на кордоні з Україною: що відомо

Польща може розмістити на кордоні з Україною додаткові пускові установки зенітно-ракетного комплексу Patriot, які їй запропонувала Німеччина на тлі інциденту з падінням ракети на польській території.

Про це повідомили в RMF24.

Глава Міноборони Польщі Маріуш Блащак підтримав пропозицію німецької міністерки оборони Крістіне Ламбрехт щодо розміщення системи ППО Patriot біля польсько-українського кордону.

Читайте також: Обстріл Польщі: названо термін завершення розслідування

"Я із задоволенням привітав пропозицію міністерки оборони Німеччини щодо розміщення в нашій країні додаткових пускових установок Patriot. Під час сьогоднішньої телефонної розмови з німецькою стороною я запропоную розмістити систему поблизу кордону з Україною", - сказав Блащак.

Німеччина днями запропонувала Польщі підтримку в посиленні безпеки повітряного простору у вигляді винищувачів Eurofighter і систем ЗРК Patriot.

Як відомо, Patriot - американський зенітно-ракетний комплекс середньої дальності, який є на озброєнні США й Німеччини, а також Польщі з жовтня 2022 року. Збройні сили Польщі до кінця цього року мають отримати дві батареї Patriot, тобто 16 пускових установок.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що не так із попередніми підсумками розслідування польсько-американської слідчої групи щодо падіння ракети в Польщі.