RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Парижі курди вийшли на протест: відео сутичок із поліцією

Після того як у французькому Парижі 69-річний чоловік обстріляв курдський громадський центр Ахмет-Кая, ресторан і перукарню, внаслідок чого загинули троє людей та ще четверо отримали поранення, між поліцією та місцевими курдами почалися зіткнення.

Про це пише видання Le Monde.

Протести на вулицях почалися після виступу міністра внутрішніх справ Жеральда Дарманена, який заявив, що злочинець "явно хотів напасти на іноземців", наголосивши, що точний мотив чоловіка "невідомий".

Читайте також: Жорсткі кадри: під час фіналу Ліги чемпіонів поліція побила фанатів

Курди ж вимагали справедливого розслідування інциденту та кваліфікації його як теракт.

Протестувальники кидали у поліцейських каміння та залізні предмети, розбили каменями та цеглою кілька поліцейських машин, внаслідок чого кілька правоохоронців отримали поранення. Також на вулицях Парижа виникло багато пожеж.

У відповідь силові структури застосували сльозогінний газ.

Наразі слідство розглядає версію зі злочином на ґрунті расової ненависті, оскільки затриманий нападник уже зізнався поліції, що він расист.

"Курди Франції зазнали мерзенної атаки в серці Парижа. Мої думки з людьми, які борються за своє життя, з їхніми сім'ями та близькими. Дякую силам безпеки за їхню хоробрість і холоднокровність", - так прокоментував інцидент президент Франції Еммануель Макрон.

Нагадаємо, що після поразки французької збірної у фіналі ЧС 2022 в Парижі почалися серйозні заворушення - спортивні фанати зіткнулися з правоохоронцями в районі Єлисейських полів.