RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Не на часі: Варшава відмінила новорічні святкування через війну в Україні

У Польщі, яка не лише з першого дня повномасштабного вторгнення Росії в Україну надає нашій країні величезну допомогу, а й сама зіткнулася з наслідками агресії РФ, відмовилися від святкових заходів на честь Нового року. У Варшаві пояснили це фінансовими міркуваннями та недоречністю проводити гуляння на тлі війни.

Про це заявила прес-секретар мерії Варшави Моніка Беут, додавши, що скасування святкувань стало вже "традицією" - раніше їм заважала пандемія, пише Tvn24.pl.

"Цього року ми нічого не пропонуємо варшав'янам на Новий рік. На жаль, це вже така традиція, адже під час пандемії новорічна ніч не відбулася. У нас енергетична криза, тому наші скорочення видатків насамперед стосуються розваг. Зараз ми не можемо собі дозволити такі витрати, тому й змушені новорічну ніч проводити самостійно", – додала вона.

Вона зазначила, що, крім того, атмосфера цього року не сприяє розвагам.

Читайте також: Салюти в Новорічну ніч: у поліції відповіли, чи можна буде "повеселитися"

"В Україні, за нашим східним кордоном, йде жорстока, кривава, звіряча війна, в якій щодня гинуть люди та мирне населення. Тому це не той клімат, який би спонукав до організації таких особливих, радісних подій", – сказала Моніка Беут.

Вона також звернулася до мешканців із закликом не використовувати петарди та феєрверки у новорічну ніч, оскільки це може викликати в українців асоціацію з війною. Особливо, за словами речника мерії Варшави, це стосується українських дітей. Наразі у Варшаві перебуває близько 100 тисяч українців.

Раніше "Апостроф" розповідав, яке покарання загрожує любителям петард та феєрверків в Україні.