RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Штраф – до 37 тисяч гривень: яке покарання загрожує любителям петард та феєрверків

В Україні заборонено на новорічні свята використовувати та продавати феєрверки, салюти та петарди всіх класів. За це порушникам загрожує серйозне покарання.

Читайте також: Як працюватимуть кафе та ресторани у Новий рік: деталі

Використовувати піротехнічні вироби під час воєнного стану в Україні суворо заборонено. Любителів світла та гучного звуку, які вирішать ігнорувати обмеження, притягнуть і до адміністративної, і до кримінальної відповідальності.

Правоохоронці притягуватимуть порушників до відповідальності відповідно до таких статей Кодексу України Про адміністративні та кримінальні правопорушення:

  • стаття 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності) — штраф у розмірі від 17 тис. до 34 тис. грн. Також у порушників забиратимуть продукцію та гроші, отримані внаслідок вчинення цього правопорушення;
  • стаття 182 КУпАП (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил дотримання тиші у населених пунктах та громадських місцях). Карається штрафом від 85 грн. до 255 грн., для посадових осіб та суб'єктів господарської діяльності — від 255 грн. до 510 грн.;
  • стаття 195-6 КУпАП (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) карається штрафом від 1020 грн до 1700 грн з конфіскацією піротехнічних засобів;
  • стаття 296 КУпАП (Хуліганство) карається штрафом від 17 тис. до 34 тис. грн, або арештом терміном до шести місяців, або обмеженням волі терміном до п'яти років.

Також сьогодні чекає на друге читання проект закону під номером 7438, яким пропонується заборонити продаж, передачу та використання всіх феєрверків, у тому числі салютів і петард. Крім того, в Україні не можна проводити будь-які заходи з використанням піротехнічних виробів та вибухових речовин.

Це каратиме штрафами та іншими серйозними порушеннями.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що в новорічну ніч комендантська година діятиме, а правоохоронні органи працюватимуть у посиленому режимі.