RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Помер експрем'єр Італії і друг Путіна Сільвіо Берлусконі

У понеділок, 12 червня, помер колишній прем'єр-міністр Італії і відомий європейський політик Сільвіо Берлусконі. Йому було 86 років.

Про це повідомляє італійська газета Corriere della Sera.

Читайте також: В РФ несподівано помер топ-чиновник і чоловік путіністки Гурцької Кучеренко

Як стало відомо, знаменитий друг президента РФ Володимира Путіна і неодноразовий очільник уряду Італії помер в міланській клініці Сан-Раффаеле.

Минулої п’ятниці він знову повернувся до клініки Сан-Раффаеле після тривалої 45-денної госпіталізації через пневмонію та важку форму лейкемії.

Найвідоміший і найбагатший італійський друг Путіна за понад 20 років правління кремлівського диктатора ніколи не приховував своїх особливих стосунків з господарем Кремля, а після вторгнення Росії в Україну в 2014 році їхня дружба, як говорив сам Берлусконі, стала ще міцнішою. Свідченням тому був візит експрем'єра Італії до окупованого Росією Криму, де Путін презентував другу Сільвіо колекційне вино 240-річної давності на комбінаті "Массандра". Після цього СБУ заборонила мільярдеру в’їзд в Україну на три роки.

Після повномасштабного вторгнення Росії до України 24 лютого 2022 року Берлусконі неодноразово підігравав російській пропаганді, звинувачуючи президента України Володимира Зеленського і транслюючи російські наративи.

Втім, під його закили потрапляли і італійські політики. Так, друг Путіна дошкуляв своїми брехливими заявами і прем'єрці Італії Джулії Мелоні за її чітку позицію по підтримці України у війні проти РФ.

Раніше ми писали, що в Росії в один день померли відразу два депутати Держдуми від "Єдиної Росії".

  • Вас також може зацікавити:

Помер Валентин Юдашкін – російський кутюр'є, якого світ високої моди засудив за мовчання про війну

"Залюбила до труни": під Мелітополем окупант помер у ліжку колаборантки

У Луганську під час вибуху поранено одного з ватажків "ЛНР": фото зрадника