RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В Румунії знайшли уламки ще одного дрона росіян: як відреагував президент

На території Румунії правоохоронці виявили уламки ще одного БПЛА, схожого на ті, що ЗС РФ активно застосовують для ударів по Україні.

Про це пише місцеве видання HotNews.

Журналісти зазначають, що уламки ще одного безпілотника виявили у районі села Плауру, повіту Тульча. Пошукова місія стартувала після того, як місцева влада отримала інформацію про можливе перебування фрагментів БПЛА приблизно за 2,5 кілометри на південний схід від населеного пункту.

Читайте також: Спалені дерева та шматки металу на землі: у Румунії показали місце падіння російського "шахеду"

Факт виявлення уламків ще одного БПЛА підтвердив президент Румунії Клаус Йоханніс. За його словами, цей інцидент свідчить про те, що Росія порушила суверенний повітряний простір країни.

"Виявлення сьогодні владою на території Румунії, поблизу кордону з Україною, нових фрагментів безпілотника, аналогічних тим, які використовуються російською армією, свідчить про те, що мало місце абсолютно неприпустиме порушення суверенного повітряного простору Румунії. Румунія, держава-союзник НАТО, несе реальні ризики для безпеки румунських громадян у цьому районі. Я рішуче засуджую цей інцидент, викликаний атаками Росії на українські порти на Дунаї" , - цитує видання президента.

Окремо Йоханніс повідомив, що вже провів переговори з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом та проінформував союзника про виявлення нових уламків БПЛА.

Міністерство національної оборони наголосило, що військовослужбовці встановили охорону на локації, де було виявлено фрагменти безпілотника. Виявлені уламки було вилучено та передано для проведення подальшої експертизи. Профільне міністерство окремо назвало воєнними злочинами удари ЗС РФ по портовій інфраструктурі України.

Раніше ми розповідали, що влада Румунії визнала факт падіння російського БПЛА.

Вас може зацікавити:

Удари по портах "Рені" та "Ізмаїл": з'явилося відео моменту атаки

Росія обстріляла ракетами Польщу, є загиблі: влада готує заходи

Ракетний удар по Польщі: у США підтвердили причетність Росії