RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вибухівка, гаубиці і не тільки: в Польщі заводи стрімко нарощують виробництво зброї

Війна в Україні та зростання попиту на профільні товари змусило підприємства оборонного комплексу і з виробництва зброї у Польщі наростити свої потужності.

Про це йдеться у матеріалі видання Rzeczpospolita.

Так, журналісти розповіли, що підприємство Nitro-Chem збільшило виробництво тротилу до максимального рівня, адже попит на вибухівку всередині країни і можливо на зовнішніх ринках різко підвищився. Як заявив керівник підприємства, тут наразі виготовляють тротил "у три зміни на добу".

Також завод Lucznik з Радома заявив про плани виготовляти 100 тисяч гвинтівок на рік, що теж не є типовим обсягом продукції для підприємства. При цьому збільшення потужностей було підкріплено помітними інвестиціями, які направили в тому числі у побудову нових цехів.

Завод із виробництва гаубиць та БТР з Польщі під назвою Huta Stalowa Wola, що виробляв зокрема самохідні гаубиці Krab та автоматичні міномети Rak, отримав завдання за два наступні роки подвоїти постачання.

Тим часом на верфях Remontowa Shipbuilding та PGZ було закладено будівництво трьох фрегатів нового покоління серії Miecznik, що обійдеться бюджету Польщі у 15 млрд злотих.

Журналісти зауважили, що від підходу попереднього уряду Польщі стосовно оборонного сектору, коли багато військової техніки закуповувалося за кордоном, було вирішено відмовитись.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Німеччина почала підготовку до воєнного конфлікту з Росією. Відповідні навчання – щодо відбиття російської агресії Бундесвером – заплановані на лютий.