RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Польські страйкарі заявили про повну блокаду кордону України: що відбувається на пунктах пропуску

Польські фермери пообіцяли заблокувати усі пропускні пункти між Польщею та Україною. Наразі заблокованими лишаються шість з дев'яти пунктів пропуску.

Про це інформує РБК-Україна з посиланням на речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка під час телемарафону.

Читайте також: Блокування кордону - це пряма загроза безпеці країни, що обороняється - міністр Олександр Кубраков

Наразі українські прикордонники не мають інформації щодо повної блокади польськими протестувальниками кордону з Україною.

Повідомляється, що зараз заблокованими лишаються шість з дев'яти пунктів пропуску: "Від польських прикордонників ми не отримували інформацію про те, що будуть заблоковані й інші напрямки. Але треба зважати, що на кордоні з Польщею функціонує 9 напрямків, 6 з яких на даний момент є заблокованими або де рух значно ускладнений для вантажних транспортних засобів. При тому, що серед цих шести - 4 є найбільшими пунктами пропуску через які можуть перетинати кордон вантажівки вагою понад 7,5 тонн".

Демченко зауважує, що ті три напрямки, які ще діють, мають певні особливості: "Десь можуть перетинати кордон порожні вантажні транспортні засоби вагою понад 7,5 тонн, а інші напрямки - це для руху менших вантажівок в обох напрямках".

Ситуація на кордоні станом на ранок

До списку заблокованих напрямків належать такі пропускні пункти:

  • "Ягодин",
  • "Устилуг",
  • "Угринів",
  • "Рава-Руська",
  • "Шегині"
  • "Краківець".

На всіх цих напрямках сукупно в чергах станом на сьогоднішній ранок перебуває близько 2900 вантажних транспортних засобів, які очікують на можливість перетину кордону в бік України.

Демченко зауважує, що найбільша "черга" утворилась навпроти пунктів пропуску "Ягодин" і "Краківець": "До того ж нагадаю, що по напрямку КПП "Ягодин" вчора і також частину дня суботи взагалі не пропускалися вантажівки в обох напрямках. А сьогодні вночі польська сторона повідомила, що все ж таки буде здійснюватися пропуск. Це залежно від дій, які вичиняють протестувальники. І власне протягом години пропускатимуть по кілька вантажних транспортних засобів в бік України", - каже Демченко. Проте він зауважує, що поки що немає підтвердження про те, чи відбуватиметься хоч якийсь рух в напрямку Польщі.

Також він зазначив, що незначний рух, фактично суттєве зменшення можливості перетину кордону вантажівок фіксуються й по напрямку пункту пропуску "Шегині".

"Більш-менш інтенсивний рух фіксується по напрямку пункту пропуску "Краківець". І власне дії з блокування загалом значно обмежили можливість перетину кордону вантажними транспортними засобами", - додав спікер.

Раніше ми вже розповідали про те, як зараз курсують потяги у Польщу.

  • Вас також може зацікавити:

Поляки почали блокувати українські автобуси на кордоні: відео

"Валіть додому, невдячні": поляки продовжують протест проти України, фото і відео

П'яні польські "фермери" не пропустили вантажівку з машинами для ЗСУ: відео