RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Страйк польських фермерів: як зараз курсують потяги у Польщу

Незважаючи на те, що поляки й надалі регулярно блокують рух через пропускні пункти, залізничне сполучення з Республікою Польща здійснюється в штатному режимі. Пасажирські та вантажні поїзди наразі курсують без ускладнень.

Про це інформує Укрзалізниця в своєму офіційному Telegram-каналі.

Читайте також: Поляки почали блокувати українські автобуси на кордоні: відео

У повідомленні йдеться про те, що Укрзалізниця уважно стежить за ситуацією на кордоні з Польщею та здійснює взаємодію з прикордонникам, посольством України в Польщі, Міністерством розвитку громад, територій та інфаструктури і Міністерством закордонних справ.

Укрзалізниця наголошує на неприпустимості блокування руху залізничного транспорту: "Вважаємо подібні дії протестувальників обурливими, зважаючи на історію партнерських та економічних відносин між нашими країнами. Крім того, такі дії негативно впливають на забезпечення обороноздатності України та кордонів ЄС від російського агресора".

Проте в повідомленні також йдеться про те, як 18 лютого польські протестувальники заблокували рух пасажирськрокого поїзда №119 Київ — Хелм. У поїзді перебували 260 пассажирів, абсолютна більшість — жінки та діти. Зазначається, що багато пасажирів мали подальші пересадки та перельоти. Після втручання польської поліції та залізничників поїзд було розблоковано, він продовжив рух.

Раніше Міністр розвитку громад, територій та інфаструктури Олександр Кубраков провів термінові перемовини з Яцеком Сєвєрой, головою Бюро нацбезпеки Польщі, щодо неприпустимості блокади кордону, зокрема, пасажирського транспорту.

"Апостроф" також повідомляв про те, як польські "фермери" не пропустили вантажівку з машинами для ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

Польські фермери ніяк не вгамуються і готують повну блокаду кордону

Блокада кордону з Польщею: у чергах стоять понад 3 тисячі вантажівок

Українські перевізники розпочали дзеркальний страйк на кордоні з Польщею: фото і відео